Ryż jaśminowy 5000g
Ryż jaśminowy jest ryżem długoziarnistym. Ma charakterystyczny aromat oraz śnieżnobiały kolor. Ryż jaśminowy pochodzi z Tajlandii. Jest zdecydowanym numerem jeden jeżeli chodzi o rodzaj ryżu spożywanym w tym kraju. Ryż jaśminowy jest bardzo delikatny w smaku, a po ugotowaniu jest lepki. Ryż jaśminowy stosuje się nie tylko do potraw mięsnych, ale także do dań z warzywami, jak i do dań na słodko.
Ryż jaśminowy poleca się osobom na dietach odchudzających. Dieta bogata w ryż jaśminowy zapewnia dawkę zdrowych węglowodanów i błonnika pokarmowego. Ryż jaśminowy zawiera różnego rodzaju sole mineralne. Należą do nich magnez, żelazo, fosfor, cynk oraz potas. To także źródło cennych witamin. Ryż jaśminowy dostarcza witamin z grupy B oraz witaminę E.
Typ produktu
Ryż łuskany długoziarnisty.
Skład
Ryż długoziarnisty.
Dawkowanie
--
Wartość odżywcza – 100 g produktu
| Wartość energetyczna | 1 490 kJ/356 kcal |
|---|
| Tłuszcz | 1,2 g |
|---|
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
| Węglowodany | 77 g |
|---|
| w tym cukry | 0,5 g |
| Białko | 7,4 g |
|---|
| Sól | g |
|---|
| Pozostałe | |
|---|
Zawartość alergenów
| Alergen 1 – Śladowe ilości | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne) |
|---|
| Alergen 3 – Śladowe ilości | jaja |
|---|
| Alergen 7 – Śladowe ilości | mleko |
|---|
| Alergen 8 – Śladowe ilości | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
|---|