AGIBERIA Croissant z nadzieniem borówkowo-waniliowym (30 x 60g)
Smaczna przekąska na każdy moment dnia. Na śniadanie, podwieczorek, do kawy, herbaty czy po prostu gdy chcesz coś słodkiego. W kartonie znajduje się (30 szt.)
Typ produktu
Delikatne kruche ciasto (75%) z nadzieniem borówkowo-waniliowym (25%).
Skład
Mąka pszenna, nadzienie o smaku waniliowym i nadzienie jagodowe 25% [nadzienie o smaku waniliowym 12,5% [tłuszcze roślinne (palmowy, shea)], cukier, woda, syrop glukozowy, mleko w proszku [serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku], emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, glicerol, wodorotlenek sodu; alkohol etylowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa; sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu; naturalny aromat waniliowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], nadzienie jagodowe 12,5% [cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier jagodowy (10% masy odpowiada 40% jagód), woda, modyfikowana skrobia kukurydziana, naturalny aromat jagodowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja zagęszczająca: pektyny; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat], margaryna (olej rzepakowy, tłuszcz palmowy, woda, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; kwas: kwas cytrynowy; aromat, barwniki: karoteny), cukier, syrop glukozowy, drożdże, substancje utrzymujące wilgoć: sorbitol, glicerol; mleko w proszku [serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku], sól, żółtko jaja w proszku, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizator: stearoilo-2-mleczan sodu; gluten pszenny, emulgator: karboksymetyloceluloza; polepszacz mąki: kwas L-askorbinowy; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Dawkowanie
N/A
Wartość odżywcza – 100 g produktu
Wartość energetyczna | 1 891 kJ/451,9 kcal |
---|
Tłuszcz | 25 g |
---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
Węglowodany | 50 g |
---|
w tym cukry | 17 g |
Białko | 5,4 g |
---|
Sól | 0,56 g |
---|
Pozostałe | |
---|
Zawartość alergenów
Alergen 1 – Zawiera | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne) |
---|
Alergen 3 – Zawiera | jaja |
---|
Alergen 5 – Śladowe ilości | orzechy ziemne |
---|
Alergen 6 – Śladowe ilości | soja |
---|
Alergen 7 – Zawiera | mleko |
---|
Alergen 8 – Zawiera | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
---|
Alergen 9 – Śladowe ilości | seler |
---|
Alergen 10 – Śladowe ilości | gorczyca |
---|
Alergen 11 – Śladowe ilości | sezam |
---|