AGIBERIA Croissant z nadzieniem kakaowym (30 x 60g)
Smaczna przekąska na każdy moment dnia. Na śniadanie, podwieczorek, do kawy, herbaty czy po prostu gdy chcesz coś słodkiego. Karton zawiera 30 sztuk produktu (30 x 60 g.)
Typ produktu
Delikatne kruche ciasto (75%) z nadzieniem kakaowym (25%).
Skład
Mąka pszenna, nadzienie kakaowe 25% [tłuszcze roślinne (palmowy, shea), cukier, woda, syrop glukozowy, mleko w proszku (serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku), kakao w proszku 4,8%, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; regulator kwasowości: wodorotlenek sodu; alkohol etylowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa; sól, aromat: orzech laskowy, wanilina; substancja konserwująca: sorbinian potasu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy], margaryna (olej rzepakowy, tłuszcz palmowy, woda, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; kwas: kwas cytrynowy; aromat, barwnik: karoteny), cukier, syrop glukozowy, drożdże, substancje utrzymujące wilgoć: sorbitol, glicerol; mleko w proszku (serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku), sól, żółtko jaja w proszku, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearoilomleczan sodu; gluten pszenny, emulgator: sól sodowa karboksymetylocelulozy; polepszacz mąki: kwas askorbinowy; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Dawkowanie
N/A
Wartość odżywcza – 100 g produktu
| Wartość energetyczna | 1 890 kJ/451,6 kcal |
|---|
| Tłuszcz | 26 g |
|---|
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14 g |
| Węglowodany | 48 g |
|---|
| w tym cukry | 14 g |
| Białko | 6,9 g |
|---|
| Sól | 0,66 g |
|---|
| Pozostałe | |
|---|
Zawartość alergenów
| Alergen 1 – Zawiera | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne) |
|---|
| Alergen 3 – Zawiera | jaja |
|---|
| Alergen 5 – Śladowe ilości | orzechy ziemne |
|---|
| Alergen 6 – Śladowe ilości | soja |
|---|
| Alergen 7 – Zawiera | mleko |
|---|
| Alergen 8 – Zawiera | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
|---|
| Alergen 9 – Śladowe ilości | seler |
|---|
| Alergen 10 – Śladowe ilości | gorczyca |
|---|
| Alergen 11 – Śladowe ilości | sezam |
|---|
| Alergen 12 – Śladowe ilości | dwutlenek siarki i siarczyny (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228) |
|---|