Bulgur 5 kg
Bulgur powstaje z pełnego ziarna pszenicy, jest wstępnie ugotowany, co ułatwia jego użycie w kuchni. Można go pozostawić do napęcznienia w wodzie i mieszać z innymi składnikami bez późniejszego gotowania.
Typ produktu
Bulgur
Skład
Składniki: 100% pszenica durum. Produkt zawiera gluten.
Dawkowanie
--
Wartość odżywcza – 100 g produktu
Wartość energetyczna | 1 560 kJ/372,8 kcal |
---|
Tłuszcz | 3,4 g |
---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
Węglowodany | 67 g |
---|
w tym cukry | g |
Białko | 14 g |
---|
Sól | g |
---|
Pozostałe | |
---|
Zawartość alergenów
Alergen 1 – Zawiera | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne) |
---|
Alergen 3 – Śladowe ilości | jaja |
---|
Alergen 7 – Śladowe ilości | mleko |
---|
Alergen 8 – Śladowe ilości | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
---|