Vitamaxima Fit Bar Forest Fruits 40g (24szt./opa)
Baton owocowy o smaku owoców leśnych w ciemnej czekoladzie. Baton ma wysoką zawartość błonnika dzięki 27% cykorii (inulina). Zawiera również mieszankę 12 witamin. Karton zawiera 24 sztuki produktu (1 sztuka = 40 g)
Typ produktu
Baton owocowy w ciemnej czekoladzie o wysokiej zawartości błonnika.
Skład
Błonnik z cykorii 26%, ciemna czekolada 20% (cukier, masło kakaowe, masa kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna słonecznikowa; ekstrakt waniliowy; zawartość masy kakaowej minimum 54 %), żurawina 18 % (żurawina 60 %, cukier, olej słonecznikowy), rodzynki 14 % (rodzynki 99,5 %, olej słonecznikowy), jabłka suszone 12 %, mąka ryżowa, ryż ekstrudowany (ryż 98 %, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), tłuszcz kokosowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa; maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas askorbinowy; barwnik naturalny: suszony koncentrat soku buraczanego; aromat, premiks witaminowy (mieszanka witamin, maltodekstryna). Zawartość witamin: A 120 µg, Niacyna 2,4 mg, Biotyna 7,5 µg, D 0,75 µg, B12 0,38 µg, B6 0,21 mg, Bl 0,17 mg, B2 0,21 mg, E 1,8 mg, Kwas foliowy 30 µg, Kwas pantotenowy 0,9 mg, C 12 mg odpowiada 15% RHP (Referencyjnej Wartości Spożycia). Błonnik zawarty w batonie Fit Bar spełnia 27% zalecanego dziennego spożycia błonnika i pomaga w osiągnięciu zalecanego dziennego spożycia błonnika.
Dawkowanie
--
Wartość odżywcza – 100 g produktu
| Wartość energetyczna | 1 504 kJ/359,4 kcal |
|---|
| Tłuszcz | 11 g |
|---|
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7 g |
| Węglowodany | 53 g |
|---|
| w tym cukry | 40 g |
| Białko | 2,14 g |
|---|
| Sól | 0,04 g |
|---|
| Pozostałe | |
|---|
Zawartość alergenów
| Alergen 1 – Śladowe ilości | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne) |
|---|
| Alergen 5 – Śladowe ilości | orzechy ziemne |
|---|
| Alergen 6 – Śladowe ilości | soja |
|---|
| Alergen 7 – Śladowe ilości | mleko |
|---|
| Alergen 8 – Śladowe ilości | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
|---|