Vitamaxima Fit Bar Forest Fruits 40g (24szt./opa)

Baton owocowy z wysoką zawartością błonnika, o smaku owoców leśnych w gorzkiej czekoladzie.
Opakowanie: 40 g.
Dostępność:
dostępny (w magazynie)
Spodziewana dostawa:
2-3 dni robocze
54,00 zł
56,25 zł /kg
Ilość sztuk:

Vitamaxima Fit Bar Forest Fruits 40g (24szt./opa)

Kod:
28829
Smak:
Owoce leśne
Gramatura:
960 g

Baton owocowy o smaku owoców leśnych w ciemnej czekoladzie. Baton ma wysoką zawartość błonnika dzięki 27% cykorii (inulina). Zawiera również mieszankę 12 witamin. Karton sprzedawany jest w opakowaniu po 24 sztuk (1 opakowanie = 40 g).
Typ produktu
Baton owocowy w ciemnej czekoladzie o wysokiej zawartości błonnika.
Skład
Błonnik z cykorii 26%, ciemna czekolada 20% (cukier, masło kakaowe, masa kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna słonecznikowa; ekstrakt waniliowy; zawartość masy kakaowej minimum 54 %), żurawina 18 % (żurawina 60 %, cukier, olej słonecznikowy), rodzynki 14 % (rodzynki 99,5 %, olej słonecznikowy), jabłka suszone 12 %, mąka ryżowa, ryż ekstrudowany (ryż 98 %, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), tłuszcz kokosowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa; maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas askorbinowy; barwnik naturalny: suszony koncentrat soku buraczanego; aromat, premiks witaminowy (mieszanka witamin, maltodekstryna). Zawartość witamin: A 120 µg, Niacyna 2,4 mg, Biotyna 7,5 µg, D 0,75 µg, B12 0,38 µg, B6 0,21 mg, Bl 0,17 mg, B2 0,21 mg, E 1,8 mg, Kwas foliowy 30 µg, Kwas pantotenowy 0,9 mg, C 12 mg odpowiada 15% RHP (Referencyjnej Wartości Spożycia). Błonnik zawarty w batonie Fit Bar spełnia 27% zalecanego dziennego spożycia błonnika i pomaga w osiągnięciu zalecanego dziennego spożycia błonnika.
Dawkowanie
--
Wartość odżywcza – 100 g produktu
Wartość energetyczna1 463 kJ/349,6 kcal
Tłuszcz11 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe6,2 g
Węglowodany51 g
    w tym cukry38 g
Białko2 g
Sól0,05 g
Pozostałe
Zawartość alergenów
Alergen 1 – Śladowe ilościZboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub ich pochodne)
Alergen 5 – Śladowe ilościorzechy ziemne
Alergen 6 – Śladowe ilościsoja
Alergen 7 – Śladowe ilościmleko
Alergen 8 – Śladowe ilościorzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
Typ produktu
Baton owocowy w ciemnej czekoladzie o wysokiej zawartości błonnika.
Sporządzanie
--
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze do 25°C, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Pozostałe informacje
ProducentAG FOODS Group a. s., Škrobárenská 506/2, 617 00 Brno, Republika Czeska
Smak
Owoce leśne
Trwałość (miesięcy)
8

Klienci kupują również